Hozzávalók:
5 dl tej
1 rúd vanília
5 db tojássárga
12 dkg cukor
7 dkg finomliszt
csipet só
Elkészítése: A tejet a cukorral, a sóval és a
vaníliarúd kikapart belsejével felforralom. Ebből néhány kanálnyit külön
kimerek. Mikor már langyos, belekeverem a tojások sárgáját és a
lisztet. Ezt alaposan elkavarom.
Ha felforr a tűzön maradt cukros,
vaníliás tej, akkor a bekevert, lisztes részt hozzáadom, és folyamatos
keverés mellett, nem túl nagy lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A
kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazom, majd a
tetejét alufóliával lefedem, hogy ne bőrösödjön meg a pudingom. Néhány
órára hűtőbe teszem. A már kihűlt pudingokat gyümölccsel, öntettel
kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése