Meggypuding szentjánoskenyér öntettel

Már most jelzem, hogy illendő nem pudingporból csinálni, hanem valahogy így. Persze nem volt időm annyi, hogy molyolgassak vele, így mégiscsak gyári por is került bele, de sebaj, tudjuk legalább, hogy ez sem rontja el.

Magozzunk ki vagy 50-60 szem meggyet, és még vagy 20-at, de azt szépet félbe szedjük.
    


   
Turmixoljuk le a magozott meggyet, kb 3 deci sűrű lének kell lennie.
   

2 deci tejjel keverjünk ki csomómentesre egy vaníliapudingport, tegyünk hozzá 4-5 evőkanál kristálycukrot (vagy kicsit kevesebb porcukrot), mehet bele vaníliáscukor is egy-két zacsi, a meggy felveszi eléggé a cukrot. Persze itt is egyéni szájíz dönt.

Öntsük a tejjel elkevert pudingporhoz a meggyturmixálmányunkat, valamint a fél meggyeket és lassú tűzön kavargatva melegítsük. Amikor kezd besűrűsödni (lassabban megy mintha csak tejjel csinálnánk), nagyon odafigyelve, nagyon kis lángon melegítsük, folyamatosan kavarva. Majd megérezve a jó állagot, vízzel kiöblített tálkákba osszuk szét és hagyjuk rendesen kihűlni, majd mehet be a hűtőbe jópár órára.

Készítsünk öntetet a világ legegyszerűbb módján. Lehet ez pl kakaóból is, de most ennél bolondabb ízre vágytam, így szentjánoskenyér porból (herbáriákban, bioboltokban karob néven forgalmazva) készült.
5-6 teáskanál karobporhoz adjunk 2 teáskanál kakaóport, meg kevés porcukrot.
Nagyon lassan, óvatosan öntsünk rá tejet és folyamatosan keverjük,ellenőrizzük. Akkor jó, ha melasznál alig folyósabb szirup állaga lesz.















Tálaljuk bourbon-vaníliás fagyival, megöntözve finom szirupunkkal.





Nincsenek megjegyzések: