ERDEIGOMBÁS OMLETT

Hozzávalók:Természetszeretet
Kirándulási hajlandóság
Gombaevési hajlandóság
Gombatalálási szerencsefaktor nagyobb mint 0
Önmegvalósítási kényszer főzés által
Tűzhely
Serpenyő (vagy palacsintasütő)
Olaj
Hagyma (2 fej)
Tojás (5db, de ha nem vagy annyira éhes mint én voltam, akkor csak 4)
Fűszerek


Elkészítés:
Kelj fel időben, és menj el az erdőbe kirándulni.
Közben árgus szemmel figyelj és keress gombát.
(ha tudsz, fűszernek is használható növényeket is kereshetsz)
Ha találsz, szedj ismert, ehető gombát.
(minél több fajtát találsz, annál ízleteseb lesz)
Miután a zsákmánnyal hazaértél, pucold meg a gombákat (8-10 fejre lesz szükség, mérettől függően)
Serpenyőben tegyél fel kevés olajat.
1 fej apróra vágott hagymát dinsztelj meg
dobd rá a gombát
ha találsz otthon erős, zöld paprikát, 4-5 karikát szelj bele
karikázd fel a másik hagymád és dobd rá
közepes lángon forgasd át gyakran, rázogasd a serpenyőt
enyhén sózd meg
fűszereket rakd bele tetszés szerint
(jelen recepthez: csipetnyi római kömény, majoranna, rozmaring, citromos bors, fehérbors, kicsit több bazsalikom, oregano és frissen szedet kakukkfű)
állandó forgatás és rázogatás közben verd fel a tojásokat, csipetnyit sózd
ha már levet eresztett a gomba és üvegesedik a hagymakarika, öntsd rá
folyamatosan rázogasd a serpenyőt, ne keverd össze semmi esetre sem (ha csak vizuáilsan nem vagy teljesen igénytelen)
késsel körben válaszd el a tojást a serpenyőtől, ne tapadjon oda
virtuóz módon bánj a láng kapcsolójával (hol nagy lángon süsd, hol a legkisebben csak pihentesd)
ha már majdnem eltűnt a folyós állag, zárd el a gázt
várj kb 5 percet
ügyesen csusztasd egy tányérra
edd meg
emészd meg
mosogass el

jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: