ZABOS SÜTI

150 gr. zabpehelyliszt
kb. 15 dkg zabpehely
2 evő kanál kakaópor
1 kávés kanál szódabikarbóna vagy sütőpor
5 dkg étcsoki összeolvasztva a vajjal
15 dkg barna cukor
10 dkg olvasztott, langyos vaj
1 tojás
1 csipet só
másik 5 dkg csokit összedarabolva belekeverni

a tésztának lágynak (nem folyós!!!) és fényesnek kell lennie

összegyúrjuk őket, 10-15 perc pihentetés, hogy a zabpehely kicsit megpuhuljon. Formázható de lágy masszát kell kapnunk.
nagyobb diónyi alapanyagból kb. 1 cm-es talélrokat formázunk, amiket sütőpapírra teszünk. 200 fokon kb. 6-8 percig sütjük.
14-16 db keksz lesz belőle.
Zabpehely helyett lehet kókusszal is csinálni

Ha kókuszosra csinálod, akkor:

10 gr. zabpehelyliszt
20 dkg kókuszreszelék
kb. 15 dkg zabpehely
1 tasak bourbon vaníliacukor
1 kávés kanál szódabikarbóna vagy sütőpor
5 dkg fehércsoki összeolvasztva a vajjal
15 dkg barna cukor
10 dkg olvasztott, langyos vaj
1 tojás
1 csipet só
másik 5 dkg csokit összedarabolva belekeverni, de ha dupla adagot csinálsz, akkor azt is összeolvaszthatod a vajjal és akkor nem lesz benne darabka, a csokisnál ugyanígy
először csak egy adagot csinálj, próbaképpen.
A lisztek, pelyhek, reszelékek közelítő értékűek, lényeg, hogy a tészta könnyen formázható és puha maradjon, különben száraz lesz a kekszed.

(Réka és Hana receptje)

Nincsenek megjegyzések: