REBARBARÁS BODZÁS ÉDESLEPÉNY

Hozzávalók:
Farkaséhség
Tiszta környezetben szedett bodzavirág. leszirmozva
Önmegvalósítási kényszer főzés által
Tűzhely
Serpenyő (vagy palacsintasütő)
Liszt (30-35 dkg fehérliszt, 5-10 dkg egyéb liszt, jelen esetben zabliszt)
Olaj (1 e.k.)
Tej (3dl)
Tojás (2db)
Porcukor (1 púpozott e.k.)
Só (csipetnyi)


Elkészítés:
Hozzávalókat keverd össze alaposan, míg sűrű, folyós állaga nem lesz.
Serpenyőt forrósíts át nagyon kevés olajjal
Egyenletesen elosztva merd bele a felét.
Folyamatosan rázogatva süsd nagy lángon (a szélét késsel óvatosan válaszd el)
Ha már a teteje nem (vagy csak alig) folyós, csúsztasd tényérra, majd egy ügyes mozdulattal fordítsd vissza fejjel lefele és süsd át a másik felét is.
Ha barnásra sült mindkét fele, tedd támnyérra, és kend meg házi rebarbara lekvárral (amennyiben neked nincs, akkor más különleges lekvárral, ebben az esetben a recept neve is változik)
Fenti mennyiség 2 adag, ez 2 éhes jóétvágyú felnőttnek bőséges lakoma.
Edd meg.
Emészd meg.
Mosogass el.

jó étvágyat


ennek módosított változata a karobos fahéjas lepény
annyiban tér el az előzőtől, hogy liszt helyett karobport (bioboltokban olcsón beszerezhető) rakunk bele, valamint 1 teáskanál fahéjat.
amennyiben pedig elfogy a lekvárunk, ehetjük fenyőtoboz-kivonattal is
nagyon finom, édesszájuaknak örömünnep


Nincsenek megjegyzések: