SPÁRGÁS OMLETT

1 csomag spárgá megpucolunk gyorsan (fás részt eltávolítjuk), majd félkisujjnyi darabokra vágjuk és odatesszük enyhén sós vízben főni.
Míg fől, megpucolunk egy nagyobb fej hagymát, 1 hegyes erős zöldpaprikát (én még raktam negyedelt koktél paradicsomot is bele 5 db-ot).
Felverünk 4-5 tojást, enyhén sózzuk.
kb 10-12 perc alatt megpuhul a spárga, lecsepegtetjük (a főzőlét elrakhatjuk ha a közeljövőben levest akarunk főzni-de akár instant levest is feljavítja ha ebben főzzük a port, tésztát)
Odatesszük a kevés olajon a hagymát és a paprikát, kicsit fonnyasztjuk, majd rádobjuk a spárgát és a paradicsomot, egyszer átkeverjük, (de tovább ne hagyjuk, mert levet ereszt) majd ráöntjük a felvert tojást.
Lehet rántottaszerűen is, kevergetve, de elegánsabb ha csak rázogatjuk a serpenyőt és szép lepény marad. Utána megesszük.
Teljes kiőrlésű kenyér, vagy magos zsemle az ideális hozzá.
2 emberes adag

Nincsenek megjegyzések: